Over ons

Het Toeristisch-recreatief Platform Venray (TrPV) is hét aanspreekpunt en de verbinder voor toeristisch-recreatieve ondernemers en organisaties in Venray en omgeving.

TrPV is een stichting waarbij verschillende toeristisch-recreatieve ondernemers zijn aangesloten om samen met haar partners de aantrekkingskracht en bekendheid van regio Venray te vergroten en het aanbod onder de aandacht te brengen bij de toerist en lokale recreant. Aangesloten ondernemers zijn voornamelijk gevestigd in Venray en de kerkdorpen, maar ook in naastgelegen dorpen, zoals Overloon, Meerlo, Horst en Holthees.

De toerist en recreant kan voor informatie over het aanbod terecht op verschillende digitale kanalen, maar ook bij de fysieke VVV-vestiging in Natuurbelevingscentrum aan de Grotestraat 93 in Venray. TrPV is verantwoordelijk voor juiste informatievoorziening aan de toerist en recreant, dus ook voor het up-to-date brengen en houden van de kennis van de medewerkers op dit vlak.

Wat doen we?

  • Beheert de social media (Facebook en Instagram) van VVV Venray, realiseert regelmatig promotionele campagnes, persreizen, influencertrips en zet arrangementen op.
  • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van een aantal collectieve toeristische voorzieningen in de omgeving, zoals het wandelknooppuntennetwerk (inclusief diverse routes) en het regionale fietsknooppuntennetwerk waarbij samen wordt gewerkt met Routebureau Noord- en Midden-Limburg.
  • Treedt regelmatig op als projectleider, aanjager, coördinator of partner voor diverse toeristisch-recreatieve initiatieven en projecten, zoals Venray Remembers, het Meerdaags Wandelevenement Venray en de Venray Bon (lokale cadeaubon).
  • Brengt ondernemers binnen het werkveld met elkaar in verbinding (o.a. ledenbijeenkomsten en inspiratiesessies), deelt kennis en ontwikkelingen uit de sector en vertegenwoordigt de toeristisch-recreatieve sector politiek en maatschappelijk.